با توجه به اهمیت برقرای ایمنی برای مسافران وسرویس کاران آسانسورها وبه جهت جلوگیری از هر گونه پیشامد ناشی از مشکلات الکتریکی در مدارات فرمان، کنترل و قدرت آسانسورها که احتمال از کار افتادن آسانسور و محبوس شدن افراد داخل آن وجود داردونیز به جهت جلوگیری از هر گونه برق گرفتگی برای افراد داخل کابین و یا تعمیرکاران، لازم است که اجرای سیستم ارتینگ و هم بندی در این صنعت با دقت و حساسیت خاصی انجام شود.
اجرای سیستم دقیق هم بندی سیستم ارت می تواند علاوه بر فراهم کردن محیطی هم پتانسیل در تجهیزات فلزی ، باعث جلوگیری از آسیب دیدگی تجهیزات کنترلی و فرمان به دلیل موجهای ناخواسته جریان و ولتاژ ودر نهایت آسیب دیدن قطعات الکترونیکی وازکار افتادن حرکت آسانسور شود.
احداث الکترود اتصال زمین مناسب ارت برای آسانسورها با قابلیت دسترسی وتست دوره ای از اهمیت خاصی برخوردار است که متاسفانه گاها” در صنعت آسانسور کشورمان به خوبی دیده نمی شود.ومقوله ارت آسانسورها فقط جنبه تشریفاتی پیدا کرده است.
در یک تقسیم بندی کلی برای ساختمانی با یک کابین آسانسور و یک چاه و موتورخانه اتصال ارت به صورت زیر می بایست انجام شود:
۱- اتصال ارت به بدنه فلزی تابلوهای برق ، موتور درایور و آهن کشی ونیز سازه فلزی ساختمان در داخل موتورخانه
۲- کشیدن سیم ارت و اتصال آن به همراه سیمهای فرمان در قسمتهای فلزی درب های طبقات
۳- اتصال ارت به بدنه فلزی کابین . (اجرای هم بندی مناسب در تجهیزات بالای کابین بسیار مهم وضروری می باشد).
۴- اتصال ارت به آهن کشی آسانسور ، سازه فلزی ساختمان وتجهیزات الکتریکی (در صورت وجود)در چاهک
۵- ایجاد هم بندی مابین قسمتهای فلزی تجهیزات الکتریکی ویا بین تجهیزات فلزی وهادیهای بیگانه در موتورخانه ونیز برای تجهیزات بالای کابین ونیز در داخل چاهک آسانسور ،که احتمال در دسترس بودن همزمان آنها توسط فرد وجود داشته باشد.
۶- ایجاد هم بندی مابین تجهیزات فلزی در طول مسیر چاه
5,800 total views, 2 views today